Consiliului Național al Rectorilor

În cadrul Consiliului Național al Rectorilor, desfășurat în data de 6-8 octombrie 2017, la Craiova, Uniunea Naționala a Studenților din Romania (UNSR) reprezentată prin președintele Radu Antohi, a reușit să contureze o decizie prin care universitățile din toată țara vor stabili cuantumul regiei de cămin în acord cu reprezentanții studenților din fiecare centru universitar.

De asemenea, s-a solicitat și creșterea subvenției în acest sens direct proporțional cu creșterile salariale ale personalului administrativ. Nu în cele din urmă, ne bucurăm să susținem și promovăm reușita Ligii Studențești din Universitatea “Vasile Alecsandri” din Bacău și Asociația Grupul de Inițiativă a Tinerilor Basarabeni de a încadra cu claritate studenții din categoria “români de pretutindeni” în drepturile privind bursele acordate.
Conform Art 19, din OMEN 3392/2017, naționalitatea nu poate constitui un criteriu de oferire a oricarui tip de burse provenite din fonduri de la bugetul statului.
În comformitate cu acesta, se solicitâ și luarea în calcul a studenților din categoria “români de pretutundeni” la constituirea fondului total de burse.